Infobip

Infobip globalna cloud komunikacijska platforma, svoje početke je pronašla u malom gradu Vodnjanu u Istri, Hrvatska. Danas, poznat kao centar izvrsnosti inžinjerstva i sa više od decenije iskustva u industriji, Infobip globalno zapošljava preko 2000 ljudi, te kroz više od 65 ureda posluje na 6 kontinenata. U Bosni i Hercegovini, Infobip je prisutan još od 2010. godine kada je otvoren ured u Sarajevu. Kroz godine, ured je rastao sa projektima pa tako danas broji blizu 200 ljudi, od kojih je 60 u inžinjeringu. Još jedan veliki korak se dogodio početkom 2019. godine, kada je otvoren ured u Tuzli.

Oba ureda djeluju kao nezavisni R&D centri koji rade na razvoju i unaprijeđenju Infobip in-house produkata za neke od najvećih svjetskih kompanija. Inžinjeri u Tuzli i Sarajevu imaju priliku raditi na nekim od najizazovnijih projekata na nivou kompanije baziranih oko Voice proizvoda i internih alata koji omogućavaju Infobip jedinstvenoj platformi, preko koje pređe 400 miliona poruka dnevno, da funkcioniše besprijekorno. Infobip komunikacijska platforma i usluge dopiru do gotovo 7 miljardi korisnika i uređaja u više od 190 zemalja, omogućavajući besprijekornu mobilnu komunikaciju kompanija sa svojim korisnicima – na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze.

Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s vodećim mobilnim operatorima, bankama, e-commerce kompanijama, najvećim svjetskim chat aplikacijama poput Vibera, WhatsAppa, Telegrama, te s globalno poznatim brandovima poput Virgin Megastore, Strave, UBER-a, Zendeska, Taxifya i drugima.